Norisinājies DEMO pasākums Maijas Dobeles kursam “Izdegšana darbavietā – 21. gs. slimība. Cēloņi un risinājumi”

Norisinājies DEMO pasākums Maijas Dobeles kursam “Izdegšana darbavietā – 21. gs. slimība. Cēloņi un risinājumi”

31. martā norisinājās TRIVIUMS treneres Maijas Dobeles DEMO pasākums kursam "Izdegšana darbavietā – 21. gs. slimība. Cēloņi un risinājumi”.

Pasākumā trenere padalījās ar izdegšanas jēdzienu, vēsturisko kontekstu un sniedza ieskatu jaunākajos statistikas datos Latvijas populācijā. Dalījās ar pazīmēm, kuras liecina par izdegšanu. Pieminētās pazīmes ir šādas:

  • nevēlas uzņemties jaunus pienākumus;
  • nespēj aizmigt darba dēļ;
  • nespēj koncentrēties;
  • grūtības iegūt līdzsvaru starp darbu un atpūtu.

Diemžēl, pat ja pazīmes liecina par izdegšanu, 48 % darbinieki nav gatavi runāt ar savu darba devēju. Iemesli šādai rīcībai var būt dažādāki, taču bieži tas ir tāpēc, ka darbiniekam liekas, ka darba vietā to neuztvers ar līdzjūtību un sapratni.

Trenere pasākuma laikā dalījās ar izdegšanas cēloņiem un risinājumiem. Dalībniekiem bija iespēja veikt īsu aptauju, kur tika doti jautājumi, kuri varēja palīdzēt orientēties savās šī brīža sajūtās un saprast, kā izskatās nākamie soļi. Ja interesē izpildīt šo aptauju, to variet atrast treneres rakstā "Darba plānā - rūpes par saviem resursiem".

Kopā ar Maiju Dobeli bija iespēja pamēģināt efektīvas un ikdienā praktiski pielietojas metodes emocionālās labbūtības veicināšanai, piemēram, dziļo jeb diafragmālo elpošanu. Maija piekrīt Tao Porčona – Linča: "Elpa ir spēks, kas stāv aiz visa. Es ieelpoju un zinu, ka notiks labas lietas."

Pasākuma laikā tika iesaistīti arī dalībnieki, lai noskaidrotu viņu viedokli uz šādiem jautājumiem - "Kas, jūsuprāt, radītu vislielākās pārmaiņas?" un "Kas man rada prieku?". Dalībnieku atbildes (zemāk attēlos) var kalpot kā idejas, ko jūs varētu ieviest savā dzīvē, lai sevī atjaunotu resursus. 

Pasākumu vadīja trenere Maija Dobele - Klīniskā un veselības psiholoģe, vadītāju kompetenču novērtēšanas jaunākā projektu vadītāja, konsultante. Šobrīd ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un savas privātprakses klīniskā un veselības psiholoģe. TRIVIUMS vada kompetenču novērtēšanas un attīstības projektus, sniedz atgriezenisko saiti pēc 360 grādu novērtēšanas, kā arī vada lekcijas par izdegšanu darbavietā.

Ieplānojiet laiku izaugsmei!

27. aprīlī aicinām apmeklēt Maijas Dobeles publisko kursu “Izdegšana darbavietā – 21. gs. slimība. Cēloņi un risinājumi”. 

Realizējot korporatīvi, programmu var pieskaņot uzņēmuma specifikai un vajadzībām.