Darbinieku uzplaukums (mentālā labklājība) = uzņēmuma uzplaukums

Darbinieku uzplaukums (mentālā labklājība) = uzņēmuma uzplaukums

Kāds ir tavs hobijs? Kāds ir tavs iecienītākais ēdiens? Dāvana, ko kādam esi uzdāvinājis pēdējā laikā?

Uzdodot šos trīs jautājumus kaut vai diviem cilvēkiem, atbildes, visticamāk, būs dažādas. Pat ja atbilde uz jautājumu, kāds ir tavs hobijs, būtu - pārgājieni, tad vienam patiks pārgājiens mežā, otram pārgājiens gar jūru.

Šie bija jautājumi, uz kuriem sniedza atbildes Daces Boles plānotā kursa "Darbinieka uzplaukums. Vērtībās orientēta personāla vadības metode" DEMO pasākuma dalībnieki. Kā redziet, atbildes bija tik dažādas! (sk. zemāk) Tāpat arī cilvēki, kas piedalījās pasākumā, bija dažādi, atšķirīgos vecumos, dažādu profesiju pārstāvji, taču mūs visus vienoja TRIVIUMS.

Arī uzņēmumā, kurā jūs strādājat ir tāpat. Katrs darbinieks ir unikāls. Kas motivēs vienu, otru nē. Katram ir savas intereses, vēlmes, un pāri visam katra indivīda vērtības. Vērtības ir tās, kuras laika gaitā mainās. Ja sākot darba attiecības, kā motivācija ir kopīgi darba pasākumi, tad laikam ejot, tas var mainīties uz papildus brīvdienu, piemēram, dzimšanas dienā, lai ir iespēja to pavadīt kopā ar savu ģimeni.

Vadītāja izaicinājums ir sabalansēt uzņēmuma stratēģiskos mērķus un uzdevumus ar darbinieku uzplaukumu jeb darbinieku garīgo (mentālo) labklājību.

Labklājību raksturo darbinieku motivācija darboties un justies laimīgam darbā, kas, savukārt, veicina darbinieka uzplaukumu, kas ir laba sajūta, efektīva funkcionēšana un teicama darba izpilde.

Vērtībās orientētas personāla vadības mērķis ir darbinieku uzplaukuma veicināšana ilgtermiņā. Tā ir zinātniski pamatota metode. Ir aprēķināts, ka vērtību nerespektēšana izmaksā dārgāk nekā investīcijas vērtību vadībā.

Izklausās laikietilpīgi un sarežģīti, taču tas tā nav. Dace Bole ir personāla vadības eksperte ar 20 gadu praktisko pieredzi. Viņa ir Vērtībās orientētas personāla vadības sistēmas modeļa autore, kura to pielieto praksē, tādejādi apliecinot to pozitīvo ietekmi un rezultātos. Dace Bole iedrošina, sakot: "Tiklīdz metode ir ieviesta, to uzturēt ir viegli".

Ar šo Vērtībās orientētu personāla vadības metodi iegūsiet “uzplaukušus” darbiniekus - motivētus, efektīvus un laimīgus, kuriem būs interese darīt, un darīt pat vairāk. Šādi darbinieki veicina uzņēmuma uzplaukumu, kas ir būtiski visai komandai, jo īpaši vadītājam.