Profesionālā izdegšana var skart arī tevi!

Profesionālā izdegšana var skart arī tevi!

Profesionālā izdegšana var skart arī tevi!

! 45% nodarbināto Latvijā cieš no stresa darba vietā un uzskata, ka darba devēji nepievērš ar stresu saistīto problēmjautājumu risināšanai pietiekamu uzmanību.

! 40% strādā vairāk nekā 40 stundas nedēļā

! Darbinieks, kuru neskar stress, darba devējam izmaksā par 50 % mazāk

Izdegšanas sindroms - fiziska un emocionāla izsīkuma stāvoklis, kas rodas, ilgstoši strādājot emocionālas spriedzes apstākļos. Dziļākajos posmos izdegšanu var saukt par "nāvi dzīves laikā". 

Ļoti bieži to nepamana ne pats darbinieks, ne darba devējs, jo nav zināmi simptomi, kuri liecina par izdegšanu. Simptomu saraksts ir diezgan garš, tie ir gan fiziski, gan emocionāli. Papildus tam, ka cilvēki neapzinās to, ka izdeg, cilvēki bieži sevi “uztur pie dzīvības” ar tādiem motivācijas tekstiem kā - tas ir tikai īslaicīgi, nav jau tik traki, viss pāries un būs labi.

Savlaicīgi nesākot risināt un izdegšanas periodam ieilgstot, atjaunot iekšējos resursus prasīs ilgāku laiku, iespējams ilgāku prombūtni no darbiem un arī vairāk finansiālu ieguldījumu labsajūtas uzlabošanai.  

Aicinām iegūt prasmi atpazīt izdegšanas signālus savos darbiniekos un parūpēties par viņiem. Iegūstiet atbildes un praktiskas zināšanas: 

  • Kā var noteikt, ka tev vai tavam tuviniekam ir izdegšanas simptomi?
  • Kā atbalstīt izdegušu kolēģi, nenodarot sev pāri?
  • Kas darba apstākļos veicina izdegšanu?
  • Darbs mājas apstākļos un pandēmijas ietekme – papildus riski
  • Personīgas prasmes, lai sev palīdzētu
  • Vadītāja prasmes, lai palīdzētu darbiniekiem

Par programmu “Kā palīdzēt sev un darbiniekiem spriedzes apstākļos. Izdegšanas profilakse” lasiet vairāk šeit