5 jautājumi Lindai Saulītei

5 jautājumi Lindai Saulītei

1. Kas es esmu?

Sieviete, personība, trenere,  vadītāja.  Iedvesma, spītība, skaistums un kļūdas. Ceļā uz labāko es.

2. Grāmata, ko citiem iesaku izlasīt – kāpēc?

No nesen lasītajām: 

Tomás Navarro: KINTSUGI Embrace your imperfections and find happiness - the Japanese way.

Izsmeļoša grāmata, vairāk kā 20 gadu praksē un pētījumos iegūtas atziņas par to, kā attīstīt sevī drosmi būt patiesam, autentiskam, kā pārvarēt dažādus dzīves sarežģījumus, neizdošanās un nevis aizvērties cilvēkiem un dzīvei, bet tieši otrādi  - kļūt pilnīgākam, drosmīgākam, patiesākam un galu gala laimīgākam un piepildītākam cilvēkam.

Margie Warrell. Stop Playing Safe.

Lieliska grāmata, kas izskaidro drosmes nozīmi mūsu dzīvē.

3. TEDx runa, ko iesaku noskatīties – kāpēc? 

Brene Brown. The power of vulnerability. Cilvēcības jeb ievainojamības spēks. Par mūsu cilvēcības, autentiskuma un personības spēku. Par spēku būt īstam.

Elizabeth Gilbert. Success, failure and the drive to keep creating. Par to kā pārvarēt ne tikai neizdošanos, bet arī lielu veiksmi un izdošanos.

4.  Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Divi dēli un pasaule ap mums – tuvāki un tālāki ceļojumi – cita kultūra, cilvēki, pieredze un apziņa, ka pasaule ir tik plaša un iespējama.

Brīdis, kad redzu, ka esmu palīdzējusi  radīt ko jaunu, iedvesmojošu un, galvenais,  jēgpilnu un paliekošu citos cilvēkos. 

5. Kāpēc autentiskums?

Ir ļoti būtiski ne tikai tas, ko darām, bet tas, ko radam – ap sevi, citos, paši sev. Autentiskums nav īpašība, kas cilvēkam vai nu piemīt vai nē. Tā arī nav atļauja būt tādam kāds esi nedomājot par apkārtējiem un ietekmi uz citiem. Autentiskums ir prakse un apzināta izvēle, atbildības uzņemšanās par savu spēju īstenošanu un attīstību. Mūsu autentiskuma spēks ir mūsu personība – mūsu kritieni, vērtības, spējas, talanti, mūsu radītais sev un apkārtējiem. Tas ne vienmēr ir viegli, un tas prasa drosmi. Kā runāt ar sevi un izprast savas vērtības, to, kas ir patiesi svarīgs un īsts. Kā izprast savas spēcīgās puses un attīstības vajadzības? Kā attīstīt drosmi nebūt perfektam un kādēļ kļūdas ir nepieciešamas ceļā uz veiksmīgu profesionālo un personīgo attīstību? Tas ir ceļš un tas ir arī mans ceļš, kuru atbalstu iet arī citiem.

Vairāk par Lindas Saulītes profesionālo pieredzi lasi ŠEIT