5 jautājumi Ilzei Rassai

5 jautājumi Ilzei Rassai

1. Kas tu esi?

Intraverta komunikācijas arhitekte un personīgā zīmola meistare, kas laika gaitā iemācījusies efektīvi darboties ektravertā pasaulē.

2. Grāmata, ko citiem iesaki izlasīt – kāpēc?

“Lauder than words”/ Joe Navarro with Toni Sciarra Poynter.

Personīgās zīmolvedības pamatā ir iespaida radīšana, īpašas saiknes izveidošana, vēstījumu nodošana ne tikai ar balsi, rakstītu tekstu, bet arī neverbālo komunikāciju. Tā ir īpaši svarīga attālinātā darba laikā, kā arī klātienes komunikācijā, kad sejas ir klātas ar maskām. Mūsu iemaņas lielākoties ir saistītas ar signālu nolasīšanu no sejas. Bet šajos laikos tas ir ierobežots, tāpēc neverbālās komunikācijas prasmju izkopšanai, atklājot jaunas iespējas kā veidot attiecības, radīt pirmo iespaidu un arī stiprināt zīmolu, šī grāmata būs labs pamats un sākums.

3. TEDx runa, ko iesaki noskatīties – kāpēc?

Who's teaching us to read and write visuals?/ David Hooker 

Mēs dzīvojam vizuālajā ērā. Fotogrāfijas, ilustrācijas, zīmējumi, ikonas, video materiāli, graffiti utt. ir visapkārt. Ar vizuālo materiālu ir daudz vieglāk nodot vēstījumu laikā, kad visi skrien, pirksts pār ekrānu ritina ziņu pēc ziņas, uzmanības noturēšana ir kļuvusi par 21. gadsimta izaicinājumu. Šī Deivida Hūkera runa par vizuālo pratību ir saistoša arī  kontekstā ar diskusiju sabiedrībā par modernās mākslas vērtību, tās izprašanu un vērtēšanu.

4. Kas tevi iedvesmo un dod enerģiju?

Gan iespēja, gan spēja palīdzēt, atbalstīt citus un augt un attīstīties līdzi. Mani iedvesmo cilvēki, ar kuriem varu dalīties iespaidos, zināšanās, vērtībās un sapņos.

5. Kāpēc tevi interesē personīgā zīmolvedība?

Saskarsmē viss sākas ar attiecību veidošanu. Attiecību izveides rezultātā ikvienam veidojas tēls un reputācija. No tā nevar ne izvairīties, ne aizbēgt, bet to var ietekmēt. Personīgā zīmolvedība ir viens no veidiem, lai vadītu savu reputāciju, kā arī, lai izzinātu sevi – savas intereses, vajadzības, spēka puses un atšķirību no citiem, lai uzzinātu un noteiktu savu vērtību.

Vairāk par Ilzes Rassas profesionālo pieredzi lasi ŠEIT